Putyinozással reagált az ÁSZ-bírságra Gyöngyösi Márton

A Jobbik elnöke szerint a kormány riválisként tekint rájuk.

2024. 02. 20. 12:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A putyini rendszert egyre nyilvánvalóbban mintának tekintő Orbán-rezsim nagyon megrogyhatott az elmúlt hetekben kirobbant kegyelmi botrányban Rogánék mérései alapján is, ha bosszúból szinte azonnali válaszlépésként bevetették az ellenzéki pártok ellen a kelet-európai novicsokot, az ÁSZ-büntetést – fogalmazott közösségi oldalán Gyöngyösi Márton.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az ÁSZ kedd reggel tette közzé részjelentését a 2022-es országgyűlési választások kampányának pénzügyi hátteréről, amely kapcsán ismert: 

a baloldali pártok és civil szervezetek mintegy négymilliárd forintnyi külföldi forrást használtak fel.

Az ÁSZ a jelentésben azt is megállapította, hogy a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd 

a választási kampányban a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét figyelmen kívül hagyta, a törvényi előírásokat megkerülte a közös kampányuk finanszírozása, a kampányköltések mértékének korlátozása és a kampányelszámolás tekintetében.

 A Jobbik elnöke szerint az ÁSZ-bírság egy bosszúbüntetés, amelynek semmi más célja nincs, mint az, hogy ellehetetlenítsék a riválisok indulását a közelgő választásokon. 

A politikus szerint ezzel elsősorban az ellenzéki pártok, így a Jobbik – Konzervatívok idei EP-választáson történő indulását szeretnék megnehezíteni, illetve minimálisra akarják csökkenteni az önkormányzati választásokon az esélyeiket. – Azt tudjuk erre írni, hogy a mi politikai közösségünket nem lehet ilyen Rákosit idéző, gusztustalan és gyalázatos módszerekkel elrettenteni – reagált, majd egy üzenetet is küldött a Fidesznek: „Azt hiszik, hogy eltemethetnek minket. Nem tudják, hogy magok vagyunk.”

Borítókép: Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke (Forrás: Facebook)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.